Ostron och krabba – mums

Idag har jag varit på en av mina absoluta favoritrestauranger – Astoux et Brun i Cannes. Jag tror faktiskt inte att det finns någon annan enskild restaurang som jag besökt så många gånger. Jag vågar inte räkna ut hur många gånger det blir och definitivt inte hur mycket pengar jag spenderat här. Ofta gillar jag att variera det jag äter, men när jag kommer hit är jag tråkigt ensidig. Jag gillar att äta ostron och krabba. Ostronen är alltid supergoda och krabban välmatad och nykokt. Givetvis finns det massor av spännande alternativ på menyn, alla typer av skaldjur och vällagade fiskrätter. Jag tror att det finns en kötträtt på menyn. Det gjorde det åtminstone tidigare och köttbiten var räddningsplankan när vi var här med vår yngste son för många år sedan. Enligt honom var köttet också mycket bra. På den tiden gillade han inte havets läckerheter, men det var då det.

Restaurangen ser inte särskilt märkvärdig ut. Den har ganska enkel inredning och skiljer sig inte vid första anblicken från de turistfällor som det kryllar av i närheten. Borden är lite speciella och typiska för stället. Bordsskivorna är klädda med kakelplattor som har motiv från havsmiljöer, vilket ger en trevlig inramning. Det är en fantastisk fisk- och skaldjursrestaurang och det är fler än jag som upptäckt det. Det är alltid fullsatt, men trots det går det ofta snabbt att få bord. Att boka i förväg går inte. Personalen är trevlig och effektiv och allt är mycket fräscht. Den stora omsättningen av gäster borgar för att kvaliteten på maten alltid är  hög.

Efter avslutad lunch (i det här fallet). Blir det en promenad längs shoppinggatan Rue d’Antibes. En glass hos Häagen-Dazs smakar bra i solen.

 

4 thoughts on “Ostron och krabba – mums

  1. Den köttbiten är grillad till perfektion! Vad jag minns kan de även slänga på en rätt så vass grönpepparsås.

  2. Vi var själva i Cannes på tisdagen och hamnade på en krog där vi fick vänta mer än 45 minuter på Dagens Fisk, den var god och vi blev kompenserade med gratis vin men vi går nog på Ditt tips nästa gång.
    Birgitta

  3. Instämmer totalt, Brun är definitivt en av favoritrestaurangerna, har lämnat outplånliga minne där även sällskapet bidragit till underhållningen.

Kommentera