Petite Reserve i graven

En epok har gått i graven. Det lilla rosa, anrika och mysiga hotellet Petite Reserve i Antibes existerar inte längre. Hotellet som har ett av Antibes absolut bästa lägen går nu en osäker framtid till mötes. Avtalet med de två svenska kvinnorna som drivit hotellet under ett antal år är uppsagt och så vitt jag vet är det oklart vad den franske ägaren vill göra med fastigheten. Den kan komma att rivas, eller säljas om prislappen blir tillräckligt hög.

Många svenskar har bott här genom åren och den mest kände var Evert Taube. Han hade hotellet som skrivarlya mellan 1951 och 1971. Han bodde alltid i samma rum, som var litet, enkelt och hade inte den strålande utsikt som flera andra av rummen har. När hotellet sedan drevs av Linda och Christina vårdade de kulturarvet och byggde bl a upp ett Tauberum . Jag och många  med mig tycker att det är tråkigt och mycket beklagligt att hotellet nu är stängt. Jag skulle nästan kunna drista mig till att använda ordet skandal. Det är faktiskt en del av det svenska kulturarvet som har raserats. Dessvärre verkar det inte finnas någon som helst förståelse för det hos ägaren till fastigheten.

Det faktum att hotellet nu är stängt drabbar också många svenska besökare. Under stora delar av året har hotellet varit fullbelagt och en stor del av gästerna har återkommit år efter år. Nu har i alla fall Linda och Christina valt att hyra ut semesterbostäder istället och jag vill gärna göra reklam för dem. Jag får ofta frågan om vi hyr ut vår lägenhet och det gör vi inte. Tidigare har jag inte haft tillräckligt bra koll på vart jag ska hänvisa förfrågningar. Nu kan jag med varm hand överlämna dem till www.petitereserve.com.

 

 

 

Kommentera