Energi, mod och fantasi

Jag har förmånen att vara utrustad med en hel del energi, mod och fantasi. När jag reflekterar över mina år som aktiv i yrkeslivet så landar jag i att det var de egenskaperna som gjorde att jag kom ganska långt i min yrkeskarriär. På senare tid har jag dock fått upp ögonen för att jag med åren blivit mycket mer bekväm, utslätad och anpassad än vad jag var för sådär 30 år sedan. Inte särskilt konstigt egentligen, med åren slipas de flesta till och det kan för vissa vara av godo men för mig hade det gått för långt. Jag började faktiskt ogilla mitt eget beteende. En av många anledningar till att jag valde att byta livsstil var att jag ville hitta tillbaka till det som är mina styrkor. Så här tänker jag.

Energin är nödvändig som motor om du ska åstadkomma något. Det gäller dock att rikta energin åt rätt håll och det gäller att samla kraften. Jag har massor av energi, men behöver stimulans för att få ut den fulla potentialen. Ni som läst mitt tidigare inlägg om ”meningslösa möten” vet vad jag menar. Trots att jag alltid tagit ansvar för att träffa intressanta och stimulerande människor så kom jag till en punkt när det inte räckte. Jag insåg att jag tappade tempo och det ogillade jag starkt. Så småningom insåg jag att det var dags att ta ett omtag. Jag vill fortsätta att vara ett energiknippe.

Mod och civilkurage är alltid viktigt och det är särskilt viktigt om du är ledare. Du måste våga driva och stå upp för det du tror på likväl som du måste säga ifrån när något känns fel. Här kände jag att jag hamnat i en ond spiral. Det är så lätt att bli både slätstruken, feg och bekväm med åren. Jag måste därför motvilligt erkänna att jag blivit alldeles för politiskt korrekt. Många år i stora organisationer har präglat mig och jag har utvecklat min diplomatiska förmåga. Att vara diplomatisk är i sig ingen nackdel. Diplomati behövs för att få människor att samverka och är ett viktigt smörjmedel i det organisatoriska maskineriet. Det som stör mig är att den del av mig som är modig har succesivt kommit till korta. Nu får det vara slut med det och jag kommer att återkomma som ”tyckare” i olika frågor här på min blogg.

Fantasi, kreativitet och påhittighet har alltid varit viktigt för mig. Redan som liten var jag bra på att komma med idéer och i kombination med energi och mod sett till att genomföra en hel del av dem. Även i yrkeslivet har jag haft en hel del fantasi och alltid gillat att komma på nya grepp. Jag är absolut ingen förvaltare och har alltid trivts bäst i utvecklingsfaser. Det finns så många spännande idéer och tankar att pröva och jag känner att jag vill få större möjlighet att under frihet pröva mina vingar. Att starta den här bloggen var ett steg mot att testa något nytt. Att ge sig ut i den här världen med sina tankar, erfarenheter och tips är början på en ny och spännande resa.

För mig sker utveckling alltid i interaktion med andra. Jag har ambitioner med bloggen och nu testar jag mig fram. Min förhoppning är att du som läser går in och kommenterar.

3 thoughts on “Energi, mod och fantasi

  1. Vilket bra inlägg Gunilla!
    Tänk om alla chefer kunde titta på sig själva med din sunda självreflektion . Jag tycker att det finns alltför lite mod och alltför mycket politisk korrekthet i näringslivet idag. Ser verkligen fram emot att ytterligare, ta del av din långa chefserfarenhet, och mod! Det inspirerar!!! Helena

  2. Hej Helena, jag jobbar på att bli modigare. Att skriva är mitt sätt att förflytta mig i rätt riktning. Jag uppskattar att du läser och kommenterar.

  3. Spännande att få följa dina nya utmaningar och äventyr. Du är både modig och en förebild.

    Hälsningar Hanna

Kommentera