Sig fixar ingenting……

Tålamod har aldrig varit min styrka, milt uttryckt. Det är många som kan vittna om det. Jag hatar att läsa instruktioner och jag vill helst att allt tekniskt ska fungera genom  enkla handgrepp. Suck, så enkelt är det ju inte och nu kommer jag till en av baksidorna med att inte längre tillhöra en stor organisation. Jag har ingen supportfunktion och det finns ingen som kommer och förser mig med den senaste utrustningen. Under många år har jag haft förmånen att alltid vara försörjd i detta avseende och nu måste jag klara mig själv.

Det knepiga med att starta och vidareutveckla en hemsida och en blogg är inte själva skrivandet. Nej, det är tekniken. Den som är en fantastisk möjliggörare är också den största begränsningen. Trots att jag arbetat länge med Internetfrågor har jag aldrig behärskat grunderna och aldrig pillat i detaljer. Jag har alltid haft kompetenta medarbetare som varit föredömligt duktiga och som jag förlitat mig på. Pengar har heller aldrig varit något bekymmer. Det finns det gott om i stora organisationer.

Nu sitter jag här och surfar runt på massor av hemsidor. Den ena mer sofistikerad än den andra. Jag vill vara lika proffsig och jag vill vara det nu. Det är så irriterande att det inte genom några knapptryckningar bara fixar sig. In my dreams – sig fixar ingenting och det är bara att kämpa vidare. Jag har bestämt mig för att försöka tränga in i den information som finns på t ex wordpress och dess förgreningar. Jag ska också fortsätta att ta hjälp av mitt kontaktnät. Tack och lov har jag min äldste son Magnus som kan bistå. Han är dock inte alltid där jag är och jag har inte alltid tid att vänta.

Kära läsare – jag hoppas att ni har mer tålamod än jag. Jag lovar att jag kommer att göra sidan mer levande och se till att den får bättre struktur. I takt med att rubrikerna får mer innehåll blir det viktigare. Idéerna har jag men jag har en förmåga att röra till det när jag agerar administratör och tänk om jag gör fel och allt försvinner. Sensmoralen är i alla fall – även om det är bekvämt att ha en stor organisation med specialister att tillgå så är det en stor lycka att stå på egna ben. Det är jag som bestämmer innehållet.

En annan slutsats av detta inlägg är att jag genom att skriva som jag gör sätter press på mig själv.

2 thoughts on “Sig fixar ingenting……

  1. Hej Gunilla!
    Gillar din blogg! Teknik….sitter med en ny dator tillhörande min blivande sambo, datorn har jag lovat fixa!
    Windows 8 = helt nytt för alla! Så även för mig! Huvva! Den support som HP lovade gällde inte programvaran från Microsoft Officepaketet som vi köpte med datorn, ms. support hänvisar till sin hemsida och mailen fungerar inte, när mailen inte fungerar kan man inte få kontakt med supporten! Allt det här fixade ngn annan på jobbet innan jag blev pensionär, men varför är det så krångligt!! Varför finns ingen att ringa? Nu! Måste nog låna Magnus :-)! Tålamod, det är jobbigt!

Kommentera