Vad är makt – går den att rangordna?

Jag kommer aldrig försent. Under alla mina yrkesverksamma år har jag alltid kommit i tid, oftast med marginal, till alla möten. Det gäller såväl privat som i jobbet och omfattar både viktigt och oviktigt. Med en fulltecknad agenda blir livet ett stort schema och det gäller att vara vid rätt plats i rätt tid. Det är liksom det som det mesta går ut på. Mig har det gått att ställa klockan efter.

Nu har jag varit några veckor i Stockholm och i tisdags ville jag passa på att delta i ett frukostmöte arrangerat av Veckans Affärer och VA Kvinna. Det skulle börja med frukost åtta och halv nio startade själva programmet. Jag tyckte att tidsmarginalen var god, men jag hade underskattat köerna i Stockholmstrafiken – så orutinerat. Tjugo minuter i nio var jag på plats. Jag satte mig längst bak utan föregående frukost eller mingel och var kraftfullt irriterad på mig själv. Skärpning Gunilla – detta ska inte hända igen.

Jag har varit på Veckans Affärers lista över näringslivets mäktigaste kvinnor sex gånger och brukar delta i tidningens aktiviteter så ofta som möjligt. Nu var det årets mäktigaste kvinna, H&M:s hållbarhetschef Helena Helmersson som stod på scenen tillsammans med VA:s Ulrika Fjällborg. De förde ett intressant samtal om hållbarhetsfrågor i allmänhet och det som H&M gör i synnerhet.

Det jag vill belysa i det här inlägget är huruvida listor över mäktiga kvinnor behövs eller inte. Vad är de bra för, är de rättvisa och är det inte otidsenligt? Jag har också reflektioner över valet av årets etta och den nya inriktning som Veckans Affärer nu har gjort. På köpet för ni stå ut med mina kommentarer om bristande tidsplanering.

Sexton gånger har listan presenterats och visst har den varit viktig. Jag kommer ihåg när listan var ny och jag tänkte att här vill jag vara med. Det blev en sporre för mig och jag såg upp till alla duktiga kvinnor som kvalificerat sig. De blev förebilder på många sätt. Som nyutnämnd Vd för Skandiabanken kom jag själv in på listan 2005 och det kändes stort. Nu var jag en del av etablissemanget. Min uppfattning, grundad på egen erfarenhet, är därför att listan varit viktig. Den har stimulerat kvinnor att vilja ta sig fram och den har pekat ut kvinnliga förebilder. Förekomsten av listan och aktiviteterna kring den har också varit viktig i debatten om jämställdhet och jag är övertygad om att den bidragit till en positiv förflyttning. Här är Camilla Wagner en viktig och tongivande person som hängivet, kunnigt och fokuserat arbetat inom VA för ökad jämställdhet i näringslivet och bl a myntat begreppet Anders- och Johan index, dvs att det finns fler vd:ar på börsen med de namnen än kvinnor. Idag driver Camilla ett spännande konsultföretag, Management by Kerstin www.mbkerstin.se

En annan fråga kring den här listan, liksom de flesta andra listor av den här typen, är om den är rättvisande och rättvis. Och det är den såklart inte. Det blir det aldrig när kriterierna är subjektiva och det är människor som väljer, men so what. Jag tycker att det är viktigare att göra någonting än att sträva efter fullkomlig precision. Det finns alltid människor som gnäller och ifrågasätter och de får stå för dem. Jag hyllar de som tar tag i och driver sina frågor.

Det som är viktigt inom alla områden där det finns ambitioner att göra en förflyttning är förnyelse. Ett vinnande koncept som inte utvecklas har ingen framtid. När det gäller jämställdhetsdebatten i Sverige tycker jag att det är dags för förnyelse. I alla år jag kan minnas har kvoteringsfrågan varit i centrum. Jag har lyssnat på många debatter och diskussioner om för eller mot kvotering, men det händer inte särskilt mycket och argumenten kan nog de flesta vid det här laget.

När Veckans Affärer i år tog ett helt nytt grepp blev jag därför positivt förvånad. Till årets mäktigaste kvinna utsågs inte en Vd utan en Hållbarhetschef – lysande tycker jag. Jag vet att många anser att det viktigaste måttet på framgång är att prestera ett bra resultat och att för att kunna mäta det ska du ha ansvaret för en resultat- och en
balansräkning. Och visst är det så, visst är den yttersta makten för ett företag förknippad med ansvaret för helheten. Om fler kvinnor ska nå de högsta topparna är det dock viktigt att tänka nytt. Hur ser vägen till den yttersta makten ut idag och hur vill vi att den ska se ut. Att fler kvinnor når ledande positioner är ett självändamål, men den yttersta effekten får vi bara ut om kvinnor fortsätter att vara kvinnor. Så här tänker jag. Om förutsättningarna för att få makt är att kopiera ett gängse och etablerat beteende blir det ingen skillnad. Med fler kvinnor på ledande befattningar får vi bättre och mer lönsamma företag, det är min övertygelse. Företagen, eller samhället i övrigt för den delen, är dock inte betjänta av kvinnor som är kopior av den manliga normen.

Att lyfta fram och premiera hållbarhetsfrågorna och en kvinnlig hållbarhetschef är ett genidrag.

För det första är det en viktig markering av att hållbarhetsfrågorna är en central del av företagens helhet. Jag lyssnar imponerat när Helena berättar om hur H&M arbetar. Hållbarhetsredovisningen är central och mäts och följs på samma sätt som övrig redovisning. Hon berättar också engagerat om hur företaget aktivt arbetar med att lära sina kunder att bli mer miljömedvetna. Jag får också lära mig ett nytt begrepp – cirkulär ekonomi.
För det andra påverkar VA, som etablerad aktör inom genren jämställdhet, synen på makt och vilka förebilder vi ska ha. Att komma etta på listan är något som får genomslag. Det är en person som inspirerar andra och ger makten ett ansikte. I det här fallet skakar det om lite och det är välgörande. Ett modigt och intressant grepp och ja – med ny inriktning och nytänkande kommer listan även fortsättningsvis att vara betydelsefull.

Även om jag gått ner i tempo och inte är totalt styrd av min agenda så har jag samma engagemang. Frågor om jämställdhet, kvinnor och makt har på ett sätt blivit än mer intressanta när jag nu betraktar dessa ämnen med mer distans. Och nästa gång kommer jag i tid.

2 thoughts on “Vad är makt – går den att rangordna?

  1. Mycket bra skrivet och så kloka tankar kring viktiga ämnen. Jämställdhet, hållbarhet och just detta med nytänkande över vad som egentligen är makt! Tack för en trevlig blogg.

  2. Ingrid, jag är så glad för att du läser och kommenterar. För mig är bloggen en möjlighet att ge uttryck för lite diverse som jag vill förmedla. Det blir såklart roliga ju fler som läser. Kram Gunilla

Kommentera