Utvärdering, aktiv förvaltning och ständiga förbättringar

Min bloggverksamhet har nu varit igång i snart två månader. Ja, tiden bara rinner iväg. När jag sätter mig för att titta och läsa igenom det jag skrivit kan jag konstatera att det blivit många ord. Som jag uttryckt tidigare har jag lite funderingar kring strukturen på bloggen och hur jag ska bygga den långsiktigt. Jag har gedigen erfarenhet av att leda utvecklingsarbete i stora organisationer. Av det har jag framförallt lärt mig vikten av att bygga en stabil grund, att arbeta iterativt och att hela tiden vidareutveckla och förbättra. Den stora skillnaden jämfört med tiden i stora företag, vilket jag uttryckt tidigare, är tillgången på resurser som pengar, kompetens och IT. Skillnaden är givetvis avgrundsdjup, men det måste jag leva med. Nackdelarna är uppenbara men fördelarna är oändliga. Det är ingen annan som bestämmer och det finns ingen byråkrati. Just nu ser jag dock två utmaningar där jag vill dryfta mina tankar och reflektioner.

Den ena är innehållet och funderingar kring om jag har ett för brett angreppssätt. Jag skriver ju om lite av varje, vilket leder till att det är olika målgrupper för olika inlägg. Ni som läst om min blogg under ”en enkel till Antibes” vet att det också var min ansats. By the way – det går nu att läsa under fliken ”om bloggen”. Jag skriver om det jag kan, brinner för och det kan tror kan intressera fler personer utöver mig själv. På samma gång får jag skrivträning och utlopp för det jag känner behov av att uttrycka. Just nu har jag kommit fram till att jag fortsätter på det viset ett tag till, men jag tar tacksamt emot inspel och jag uppskattar verkligen om ni kommenterar direkt på bloggen så att alla som vill kan läsa.

Den andra utmaningen är strukturen på hemsidan och nu har jag nöjet att presentera några förbättringar. Jag har ändrat flikstrukturen så att kategorierna framgår tydligare. Under vissa kategorier finns det underrubriker för att skapa en systematik för att underlätta läsandet. Mycket av det jag skriver har inget omedelbart nyhetsvärde och avsikten är att det ska gå att läsa även längre fram och kunna tjäna som källa till inspiration och diskussion. En annan förbättring är att jag nu lagt in kartor på ett antal ställen. Jag inbillar mig att det kan vara intressant, framförallt för den som är på resa i Sydfrankrike och t ex vill besöka vingårdar.

När jag skriver att jag har gjort så är det en sanning med stor modifikation. Det är Magnus, min äldste son som hjälper mig. Stort tack för det!

Nästa steg i bloggens utveckling hoppas jag blir att nå en bredare målgrupp genom att få större genomslag hos olika sökmotorer. Hittills har jag fokuserat på skrivandet och många av er som läser finns i mina olika nätverk och det gläder mig. I den nya värld som bloggvärlden är för mig finns det dock mycket att lära. Jag har t ex förstått att taggar är viktiga, liksom att sprida ut sin adress lite runt om i cyber. Nu tänker jag träna mer på det för att få fler läsare.

Ja det här med att blogga innehåller många dimensioner. Just nu har jag arbetat introvert med mina strukturer, men återkommer inom kort med något mer inspirerande. Jag måste dock tillstå att trots alla utmaningar med teknik och strukturer så får jag personligen inspiration av att lära nytt och jag är övertygad om att det är nyttigt för hjärnan.

Hör gärna av dig till mig med dina kommentarer och förbättringsförslag.

4 thoughts on “Utvärdering, aktiv förvaltning och ständiga förbättringar

 1. Hej, det är alltid kul att läsa din blogg och jag tror att du har svaren själva på hur du ska utveckla den. Jag kan rekommendera Blogglista.se. Jag får många läsare här i från. Jag har också andras bloggadress på min sida så mina läsare kan se vem jag följer.

  Ha det Tobbe

  • Hej och tack för tips. Ja, jag ska bli bättre på att konsekvent följa andra bloggar. Det är en rolig och spännande värld som nu öppnar sig. Bästa hälsningar Gunilla

 2. Hej,

  Välkommen till bloggvärlden. Jag har funnits i den i de cirka sex år vi bott i Provence. Jag skriver om detta i min blogg, Livet i en sydfransk by. I början var det dagliga inlägg, nu efter flera år, mera sporadiska. Min blogg var från början tänkt som ”dagbok på nätet”, riktad till närmaste familjen och vännerna i samband med vår utflyttning till Frankrike.

  Nu är det många frankofiler som hittat dit och det har uppstått oväntade och roliga möten. Hoppas det blir så för dig också!

  • Hej, jag det är spännande att blogga och jag har min ide om vad jag vill. Sedan får jag se om det blir som jag tänkt mig. Vad har du för adress till din blogg? Jag läser den gärna. Vi har varit ett antal år i Antibes men först nu tagit steget fullt ut – spännande.

Kommentera