Key Code Security AB – håll dig långt bort från dem!

Jag hade egentligen inte tänkt skriva idag och egentligen hinner jag inte eftersom jag ska ha gäster om två timmar. Men, efter ett mejl som jag fick i morse steg adrenalinhalten till den grad att jag dels måste skriva av mig och dels vill jag så snabbt som möjligt varna mina läsare för ett mycket oseriöst företag.

Låt mig ta snabbversionen från början. För ett antal år sedan gick jag, via något seriöst företag – troligtvis en bank eller kortföretag, med i något som då hette Smart Safety. Det handlade om att märka upp och registrera sina kort, cyklar mm och förse nyckelknippan med en bricka som om den tappades bort kunde lämnas till företaget i fråga. Bra idé egentligen, men nu har det gått rejält snett. Jag kommer inte ihåg alla turer, men försöker plocka ur minnet.

Jag har troget betalat fakturan varje år, men efter en tid hette företaget Key Code Security AB. Inget jag reflekterade speciellt över och kostnaden var inte så hög så jag betalade slentrianmässigt. För drygt två år sedan gjorde jag ett ryck och satte mig ner för att städa upp bland mina återkommande fakturor. Då bestämde mig för att avsluta relationen till det som nu alltså heter Key Code Security AB (jag upprepar namnet medvetet så att ni lägger det på minnet). I god tid innan förfallodagen skrev jag och meddelade att jag inte tänkte betala och därmed avsluta vår relation. Jag skriver relation eftersom jag aldrig tecknat något avtal med nämnda företag. Nåväl, så enkelt var det inte. Enligt någon paragraf så skulle avtalet (som jag inte hade) sägas upp senast 30 dagar innan förfallodagen, dvs  före det att fakturan skickats ut. Eftersom det inte handlade om så mycket pengar och jag prioriterade att lägga min tid på annat än på att bråka med Key Code Securtity AB så valde jag att betala.

Efter ytterligare ett år kommer återigen en faktura. Då skriver jag igen och förklarar att jag sagt upp min relation till företaget för drygt ett år sedan. Det hade de ingen aning om och skickade fakturan till Gothia Finans. Av en lycklig slump hittade jag min tidigare konversation och lyckades få en bekräftelse på att abonnemanget var avslutat. Skönt – äntligen tänkte jag. Men döm om min förvåning, efter ytterligare ett halvår fick jag i alla fall av någon oförklarlig anledning en ny faktura. Då höll jag på att ”gå i taket”. De medgav då sitt misstag och det hela lugnade ner sig.

Men Key Code Security AB ger sig inte. För någon månad sedan fick jag ett brev med en faktura för att jag inte återlämnat mina nyckelbrickor? Något som jag inte uppmanats att göra i samband med att jag avslutade abonnemanget. Jag mejlade till dem och sa att jag varken tänker betala eller skicka tillbaka mina brickor, som jag inte visste var jag hade (en har jag nu återfunnit när jag kom tillbaka till Sverige).

I morse fick jag ett mejl från Key Code Securtitys kundtjänst som meddelar att de skickat mitt ärende till Gothia Finans. Det var då jag höll på att bli tokig och behovet av att skriva blev akut. Innan jag började skriva googlade jag på Key Code Security AB och det var intressant. Jag är långt ifrån ensam. Det finns hur många negativa och uppgivna kommentarer som helst att ta del av. Den ena storyn värre än den andra. Många vittnar om hur omöjligt det är att bli av med detta företag och det finns otaliga anmälningar till diverse instanser.

Slutsatserna av det här inlägget är några:

  1. Om du får fakturor från Key Code Security AB så säg snabbt upp ev avtal och spara dokumentationen kring detta
  2. Syna då och då de avtal du har med olika parter. Många gånger är det enkelt att betala av bara farten, men många bäckar små….
  3. Använd inte autogiro då är det ännu svårare att ta sig ur

Sprid gärna den här länken till så många som möjligt. Själv kommer jag att se till att den når andra utsatta personer samt ansvariga på Key Code Security AB och Gothia Finans.

3 thoughts on “Key Code Security AB – håll dig långt bort från dem!

  1. Jag har haft dom som förmån i tidigare tjänstgöring, det tog mig ett animerat samtal att förstå hur uppsägningsförfarandet var arrangerat vilket innebar ett x-tra år med dom som jag inte hade tänkt mig. Efter detta x-tra år kom en ny faktura vilken jag med förstärkt animerat samtal och maildokumentation beivrade. Då kom jag ur det.

    • Deras affärsidé är totalt förkastlig. Tänk så mycket god energi och onödiga pengar som lagts på dem. Jag tänker fortsätta att utnyttja social medier när jag blir förbannad på företeelser som jag vet drabbar många människor.

Kommentera