Motion och motivation – ladda ner appen 7 MWC

Jag har ju tidigare skrivit om att jag brukar jogga runt Cap d’Antibes, vilket för mig är den ultimata formen av motion. Det är den därför att den kombinerar träning med naturupplevelse, frisk luft och med lyckan att njuta av de vackra miljöerna. Jag har aldrig någon annanstans fått så många nya idéer, oftast bra sådana, och inspiration som där. Nu har jag varit i Sverige några veckor och håller på att utforska Stavsnäs med omgivningar. Svensk skog och skärgårdsnatur ger andra intryck och jag är lyckligt lottad som har tillgång till de bästa av världar.

Som komplement till löpningen har jag under många år även haft gymkort. Först på SATS och sedan på det nystartade M3 Gym på Lidingö www.m3gym.se . Ett mycket bra gym som jag gärna rekommenderar alla som bor i närheten. Nu blev det här med gymkort lite mer komplicerat i och med flytten till Antibes. Jag kollade upp ett nystartat träningscenter i Juan-les-Pins. Det verkade fantastiskt bra, men det skulle bli dyrt att bli medlem med tanke på att jag dels gärna joggar och dels är i Sverige med jämna mellanrum. Att köpa ett gymkort i Sverige är inte att tänka på, så hur gör jag då?

Jag måste erkänna att jag slarvat. Under det senaste halvåret har det inte blivit särskilt mycket träning förutom mina sporadiska löparrundor. Även de har blivit färre därför att tiden på något sätt gått åt till annat. Märkligt kan jag själv tycka, eftersom jag nu inte har något jobb att gå till varje dag. Det finns inga ursäkter utan handlar bara och disciplin och jävlar anamma. Jag inser också att jag på senare tid påverkats av det trista vädret i Sverige. I alla fall där jag befunnit mig. Nu är det dags för skärpning. Kroppen, och själen också förövrigt, behöver allsidig motion. Jag blev måhända inspirerad av att se Mick Jagger, sjuttioett år, hoppa runt på scenen utan att verka det minsta andfådd.

Inspiration kommer inte alltid av sig själv och jag har lärt mig att alltid ta tag i saker och inte sitta och vänta på att bli serverad. Det är mitt liv och det är jag som kör. Att skylla på omständigheter eller på andra har aldrig varit min grej. Jag skyller på mig själv och är det fel på omständigheterna så ser jag till att ändra på förutsättningarna. En omständighet som dåligt väder är till exempel omöjlig att påverka men det går alltid att göra något positivt av situationen.

Igår tog jag cykeln ner till ICA och köpte en tidningen Må Bra. Innan jag bestämde mig för just den hade jag spanat in alla andra magasin av samma typ men fann att denna var den mest läsvärda för mig just nu. Javisst, blev det ett bra val. Till saken hör att det, att förutom själva hälsotidningen, ingick en trevlig bilaga som heter Drömhem&Trädgård. Ni som känner mig någorlunda väl sedan tidigare tror nu kanske att jag inte är vid mina sinnens fulla bruk. Och ni som känner mig riktigt väl vet att jag kan få sk ryck, dvs nya intressen som dyker upp. Nu har vi ju just byggt ett skärgårdshus och jag har planterat en del. Därav det nyvaknade intresset för trädgård.

Nu tillbaka till motionen och motivationen. Hur ska jag få till en mer allsidig träning utan att köpa ett träningsabonnemang? Det där med hemmagym har aldrig varit mig grej. Jag har haft diverse redskap som blivit hyllvärmare genom åren. Men nu har jag bestämt mig för att åtminstone göra någon typ av träningsprogram. Jag bläddrar i tidningen och söker inspiration. Och vad hittar jag, till min stora lycka, en perfekt träningsapp som heter 7 MWC. Det är en förkortning av 7 Minute Workout Challenge och är precis vad den kallas – ett sju minuter intensivt träningsprogram. Den innehåller tolv välkända övningar med tydliga instruktioner. Du sätter igång appen och sedan är det bara att köra. Den kosta femton kronor, vilket jag anser vara ett fynd.

Nu är jag som ni förstår en ny och entusiastisk brukare av detta verktyg och har inte ännu lärt mig all funktionalitet. Jag har förstått att det finns ytterligare träningspaket, som går att köpa eller erövra som belöning vid regelbunden träning. Det känns ganska amerikanskt men det är ok för mig. I programmet finns givetvis resultatuppföljning mm som gör att du bygger upp din egen statistik. Det verkar inspirerande tycker jag. Jag tänker köra minst ett pass om dagen, ibland i kombination med annan träning.

Just nu sitter jag och skriver och väntar på en leverans från Schenker. Min man är inte hemma och jag har stränga order att inte lämna huset. Förra gången fick vi fel leverans så det gäller att vara hemma när de kommer. Idag strålar solen och jag hade gärna kört en löprunda, men nu har jag alltså någon typ av husarresst. Att köra ett 7 MWC-pass möter dock inget hinder så det får bli det istället. Ett bra alternativ som funkar närsomhelst och överallt. Idag blir det på altanen.

One thought on “Motion och motivation – ladda ner appen 7 MWC

  1. Härligt Gunilla! Det viktiga är inte vilken motionsform nan hakar på utan att den blir av! Kör hårt med den nya appen! Som mamma mitt i barnpren får jag nöja mig med kortare löprundor och lite egenkomponerad styrketräning men det är gott nog och gör hjärnan och humöret på topp! Kram Ann

Kommentera