Bojkotta Key Code Security – never ending story

GothiaNu är jag tillbaka i Antibes och hade tänkt blogga om något trevligt. Men, vad är det första jag möts av när jag öppnar postboxen – ett inkassokrav från Gothia Finans avseende det ärende, med Key Code Security AB, som jag trodde var avskrivet. Det jag trodde att jag kunde lägga bakom mig kräver återigen min uppmärksamhet och energi.

Jag har ju i tidigare inlägg berättat om mitt hopplösa case med detta mycket tveksamma bolag och jag blir bara mer och mer förundrad över hur ett företag med den typ av affärsmetoder som de använder långsiktigt kan överleva. Sedan jag berättat min story har jag haft kontakt med många som delar min upplevelse. Key Code Security överlevnad bygger sannolikt på att alltför få orkar eller har tid att opponera sig. Nu uppmanar jag alla som läser – PROTESTERA och uppmana alla ni känner att göra detsamma.

En kort sammanfattning (läs mer i tidigare inlägg om du vill ha hela den bedrövliga historien):

Under ett par år har jag försökt avsluta ett ofrivilligt sk avtal med detta företag som bl a erbjuder service om nycklar försvinner. Det handlar om negativ avtalsbindning. Det hela präglas av någon slags moment 22. Min uppsägning godtas inte och jag och börjar känna mig maktlös. Efter många turer tror jag att jag blivit av med Key Code Security, men de ger sig inte. De skickar en faktura på icke återlämnade nyckelbrickor. Jag går bokstavligen i taket och skriver mitt första blogginlägg i ärendet. Efter att dessutom ha skrivit till Vd:n och bifogat länken till bloggen får jag ett mejl från företagets Business Controller som meddelar att de avskrivit  fakturan och bekräftar att de inte har någon fordran på mig. Se citat nedan:

”Key Code Security har funnits på den svenska marknaden i över 30 år och skulle naturligtvis inte fortlevt om vi inte hade värnat om våra kunder. Så istället för att lägga mer tid på att reda ut vad som hänt med en faktura på 83:- skriver vi alltså av fakturan och bekräftar att vi inte har någon fordran på Dig”

Skönt tänker jag – då är jag av med dem och har förhoppningsvis  hjälpt några andra på samma gång. Efter ytterligare någon vecka får jag trots detta en ny påminnelse (jag skrev ett kort inlägg om det). Jag blir irriterad men utgår ifrån att det är var en handläggarmiss och lägger det hela bakom mig.

Nu har jag fått ett inkassokrav från Gothia Finans daterat den 3 juli. Detta trots att jag den 16 juni fått en bekräftelse från en ledande befattningshavare inom Key Code Security att vi är färdiga med varandra. Den ena handen verkar inte veta vad den andra gör.

Det här väcker massor med frågor. Den allra viktigaste tycker jag är, att ett företag som lever på att leverera trygghet och säkerhet inte verkar ha den minsta samordning, eller ordning och reda, internt. Hur ska en kund kunna känna förtroende? För mig är det obegripligt. En annan fråga handlar om val av affärsmetoder, negativ avtalsbindning och inlåsningseffekter känns både otidsenligt och oseriöst. Hela affärsidén verkar bygga på uttröttning.

Mitt råd till dig som läser – ge inte upp om du hamnat i samma situation som jag.  Kolla om du har ett sk avtal och säg i så fall upp det omgående. Vänta inte till fakturan kommer. Se också till att spara all dokumentation. Om du inte redan befinner dig där så se till att undvika fällan. Bojkotta Key Code Security AB och sprid budskapet vidare.

Kommentera