Carltons hotellbar är en oas med puls och atmosfär

Entrén

Entrén

Jag tycker om att besöka Cannes och gör det då och då. Ofta blir det en shoppingrunda längs affärsgatan rue d’Antibes. I Cannes finns det mesta av allt. När det gäller shopping kan du hitta alla stilar och prisnivåer. Det finns allt från rena lågprisbutiker som vräker ut konfektion, till de mest exklusiva märkesaffärerna. Allt ryms inom en relativt liten yta, vilket gör att du på kort tid kan scanna in det mesta som finns i modeväg. Ja, när jag pratar om shopping handlar det mest om kläder. Det vet ju ni som följer min blogg.

De olika stilar som finns i butiksutbudet återspeglar sig också bland alla som rör sig på Cannes gator. Det är verkligen ett eldorado för den som är

Karin trivs

Karin trivs

intresserad av människor och mångfald. I alla fall när det handlar om varianter av image. Jag inser när jag skriver att mångfald kanske är fel uttryck i sammanhanget, men jag hittade inget bättre och jag tror att ni förstår vad jag menar. Här kan du låta dig fascineras av personer i de mest spektakulära utstyrslar. Allt från extremt dyrt (ibland snyggt och ibland gräsligt men intressant) till back packers som också njuter att exponera sin valda livsstil. Cannes är helt enkelt staden för de som vill visa upp sig, oavsett vad du står för och ett eldorado för alla som gillar att kolla in trender. Här finns utrymme för allt.

Just nu är min syster på besök och hon gillar att besöka Cannes och efter den obligatoriska shoppningen blir det ett lika obligatoriskt besök på

Hotel Carlton och dess bar. Hotellbarer är ju en av mina hobbies som innehåller flera dimensioner. Förutom att köpa något gott att dricka får jag tillgång till intressanta miljöer och människor.

Hotel Carlton är ett riktigt landmärke på Franska Rivieran. Den stora vita och vackra byggnaden lyser som den självklara stjärnan utefter Croisetten. Och det är inte för inte som hotellet under filmfestivalen i maj är en central plats för filmstjärnor och övriga VIP-gäster. Hotellet uppfördes 1909 under slutet av la belle Carlton 4epoque och är en riktig stilstudie i sitt slag. Enligt en legend är byggnadens två torn formen av en kvinnas behag. En kvinna som lär ha uppskattats av arkitekten Det är ett riktigt lyxhotell som minner om det ljuva livet kring förra sekelskiftet. Och det bästa av allt är att det är öppet för oss alla och baren är alltid lika välkomnande, liksom dess personal. Bland de hotellbarer som jag brukar frekventera är Carlton en av de mest tillgängliga. Den ligger längs promenadstråket och det är enkelt att bara glida in. Följ med mig in på ett barhäng.

Vi går in genom stora entrén. Det känns som en bra och ståndsmässig start på besöket. Längre ner i byggnaden finns även en utomhusbar som har egen ingång direkt från gatan. Den är också trevlig, men erbjuder inte samma atmosfär som den som finns inomhus, men det är bara att välja – eller välj båda. Vad är det värsta som kan hända med det. Väl inne i hotellet finner du receptionen på höger sida och direkt efter den ligger baren. Jag gillar möbleringen. Stolarna har vita träkarmar och är klädda i blå sammet. Mattan på golvet går ton i ton. Kyparna är utsökt artiga och trevliga och gör aldrig skillnad på folk och folk. Vi väljer varsitt glas rosé – lågoddsare – och till det serveras rejält med snacks.

Jag vet inte vad skillnaden mellan folk och folk skulle vara. En skiljelinje skulle kunna gå mellan dem som har shoppningkassar från exklusiva

Det går att beställa drinkar också

Det går att beställa drinkar också

märkesbutiker och de som shoppat loss på rean. Den här tiden på året är det ”tokrea” och det går att hitta kläder till vrakpriser. När vi tittar oss omkring i den inte alltför fullsatta baren lägger vi märke till just valet av varumärken. Bredvid oss sitter ett sällskap som har stora, blanka och välfyllda kassar som det står Chanel, Gucci och Louis Vitton på. Själva har vi varit i lite enklare butiker och det mest ståndsmässiga är Desigual och Sephora. Vi skäms inte för det – vi har gjort stora fynd under dagen.

Fotografering mot spegel blir sådär - men jag vill gärna visa damrummet

Fotografering mot spegel blir sådär – men jag vill gärna visa damrummet

En, ibland underskattad, förmån som hotellbargäst är tillgången till toaletterna. De på Carlton skäms inte för sig. För de tio Euro jag betalat för mitt vinglas, som var välfyllt och innehöll gott och svalt vin, får jag också nyttja etablissemangets fina damrum. Bara det är en upplevelse och betydligt trevligare att besöka än alternativen på stan.

Alltså – Carlton funkar alltid. Så även denna gång. Nöjda knallar vi ut samma väg som vi kom och åker hem till Antibes och botaniserar bland fynden i våra kassar. Det blev nästan gratis.

Shopping och barbesök är en perfekt kombination

Shopping och barbesök är en perfekt kombination

One thought on “Carltons hotellbar är en oas med puls och atmosfär

Kommentera