Några tankar på 33 000 fot

Jag måste testa – går det att blogga en mil från land? Och då menar jag från luften.  Numeraimage har vissa flygbolag WiFi  ombord och i det avseendet är Norwegian föredömliga. Här sitter vi ovanför molnen på vår resa från Nice till Stockholm och har tillgång till Internet. Givetvis kan vi även ta bilder.

Dett har gått snabbt eller hur. Jag menar den tekniska utvecklingen som möjliggör så mycket. Givetvis finns det baksidor, men fördelarna överväger. Om jag dessutom väger in alla möjligheter som har öppnat sig via sociala medier så tycker jag att utvecklingen varit fantastisk.

Alla dessa möjligheter ställer givetvis nya krav, det behövs lagar och regler, men framförallt tycker jag att frågorna om etik och moral behöver lyftas fram. Med de fria orden och bilderna blir det än viktigare att diskutera frågor om olika förhållningssätt. Att uppfostra barn genom att lära dem vad som är rätt och fel tror jag är viktigare än någonsin. Jag som har förmånen att vara mormor och farmor kommer att jobba för att mina barnbarn får en moralisk kompass som ska hjälpa dem att navigera i vår underbara men komplicerade värld.

Just nu passerar vi Öresund. Det är lite molnigt och resan har varit lite skumpig, vilket jag inte gillar. Enligt den information vi fått är dock vädret fint i Stockholm, till och med varmare än på Franska Rivieran. På flyget är det många småbarnsfamiljer – det märks att det är semestertider. Med egna barnbarn har jag blivit betydligt trevligare och mer överseende mot alla småttingar som är med på resan. Nu ser jag fram emot att få träffa Tyra och Greta ( mina barnbarn) som redan gjort den här resan flera gånger.  Undrar om de kommer att resa till månen om några år?

Kommentera