En inspirerande plats för möten

Jag har i ett antal inlägg på olika sätt beskrivit möten mellan människor. Framförallt har jag lyft fram vikten av att träffa människor som ger energi, men också hur spännande det är att knyta nya kontakter. Nu kommer ytterligare en dimension, nämligen valet av mötesplats. I det här inlägget kommer jag att försöka knyta ihop de tre delarna.

När jag började blogga i mars var jag ganska uppfylld av min egen verksamhet och sneglade inte så mycket på andras bloggar. Min dotter gjorde mig dock uppmärksam på att det fanns en blogg som varit igång sedan 2010 och som också delvis handlar om Antibes. Den heter www.tomatsallad.nu och drivs av Kristina Svensson, som också titulerar sig chefstomat. Varför kan du läsa om på hennes blogg. Kristina tar jättefina bilder och skriver initierat och underhållande om det som intresserar henne. För dig som är nyfiken på Franska Rivieran i allmänhet och Antibes i synnerhet finns det många bra tips att tillgå.

I början av sommaren fick vi kontakt Kristina och jag, via nätet såklart. Vi hade läst varandras bloggar som väckt intresse hos oss båda. En härlig möjlighet med sociala medier är att skapa nya relationer och möta nya människor. Jag har via min blogg fått ett antal kontakter, men fram till nu har vi bara kommunicerat via det skriva ordet. Nu var det dags för ett fysiskt möte – spännande.

Vi bestämde oss för ta en eftermiddagsfika och Kristina valde mötesplats. Jag har ganska bra koll på restaurangutbudet i Antibes, men det slog mig att caféer inte är min starka sida. Kristina föreslår att viCottard 2 ska ses på Pâtisserie Cottard www.patisserie-cottard-antibes.fr  och det nappar jag på, men har ingen aning om var stället ligger. Det visar sig att caféet ligger i området Dugommier, precis intill busshållplatsen där bl a bussarna från Nice går. Hur kan jag ha missat denna pärla i alla år? Det finns en förklaring – stället har flyttat från en lite mer undanskymd plats i gamla stan till en fantastisk liten oas mitt i ett område som i sig är ocharmigt. Är du i Antibes måste du göra ett besök.

Cottard 3Jag är inget kakmonster men älskar att titta på alla fantastiska kreationer som finns på franska konditorier. För den som gillar fina bakelser och god choklad är Cottard ett eldorado. Det visade sig att de dessutom bakar four salés och andra lite mer ”salta” bakverk. Four salé är små smördegsskapelser med olika innehåll och passar perfekt till drinken eller på ett buffébord. Kan verkligen rekommenderas.

Kristina och jag beställer varsin dubbel espresso och hon väljer en chokladbakelse. Själv fastnar jag för några oemotståndliga tryfflar. Vi slår oss ner vid ett av borden och börjar prata. Trots att vi aldrig träffats innan har vi inga problem att fördriva två timmar tillsammans och tiden bara rinner iväg. Vi berättar växelvis om vår relation till Antibes och om våra bloggar. Tips och erfarenheter delas friskt. Att vi delvis skriver om samma saker är inget problem eller gör att vi konkurrerar, det är vi rörande överens om. Tvärtom – vi kommer att berika varandra genom att dela erfarenheter och bloggläsare.

Vilken lyckad eftermiddag det blev. Jag började att lära känna en trevlig och inspirerande person – som gav energi. Till det fick jag också upp ögonen och gommen för ett trevligt café med en trevlig utegård.

Förutom att rekommendera Cottard som konditori vill jag uppmärksamma er på att det är en utmärkt mötesplats. Om du ska träffa någon och vill prata i lugnt och ro i trevlig miljö är det här det ultimata stället. Tack Kristina för att du tog mig dit.

One thought on “En inspirerande plats för möten

Kommentera