En mysig strandrestaurang med god mat – nu är jag på Plage Garoupe

Pasta med skaldjur - mmmm

Pasta med skaldjur – mmmm

Det är lätt att bli hemmablind och gå i gamla fotspår. Jag tycker att jag har hyfsad koll på utbudet av restauranger i Antibes och blir desto gladare när jag upptäcker något nytt som är riktigt bra. För några veckor sedan skulle jag äta söndagslunch tillsammans med ett par väninnor. De hade bokat bord och vi begav oss till området Garoupe ute vid Cap d’Antibes, mellan Antibes och Juan-les-Pins. Det är ett strandområde som ligger längst in vid en vik med hänförande utsikt över Alpes Maritimes och Medelhavet förstås. Där finns ett antal hotell och restauranger och en stor del av den lilla strandremsan utgörs av betalplager.

I vilket fall gjorde jag mitt första besök på restaurangen La Joliette (jag har inte lyckats hitta någon hemsida att länka till men den går att hitta ändå via

Fisken var inte heller så dum

Fisken var inte heller så dum

Google). Vi beställde in plat du jour (typ dagens rätt), som denna söndag bestod av pasta med en helt underbar skaldjurssås. Sås kanske är fel ord egentligen, ragu kanske är en mer korrekt benämning, men gott var det.

Idag återvände jag för att introducera min man till denna, min nya upptäckt. Jag hade bokat ett bord och vi satt så nära havet det går att komma. Med fötterna i sanden avnjöt vi varsin underbar fiskrätt och Sven-Bertil avslutade med en Café Gourmand (kaffe med ett antal minidesserter). Jag försöker hålla igen på sötsaker, även om det ibland är svårt att avstå. Ett vanligt beteende är att jag ber om en extra sked för då kan jag nalla lite av Sven-Bertil.

Förutom att restaurangen är bra och trevlig så ligger den mitt på den del av stranden som är publik, dvs det är gratis att sola och bada där. Trots att vi alltså har varit i Antibes i många år har vi aldrig badat här tidigare och trots att det nu är slutet av september var det helt fullt på stranden. Vilket är lätt att förstå med tanke på vädret och att det är söndag.

Det finns alltid lite plats i dessertmagen

Det finns alltid lite plats i dessertmagen

Jag måste säga att september är en helt underbar månad härnere, sannolikt den bästa på året. Fick jag bestämma skulle det finnas fler september. Vädret är så skönt, lagom varmt både i luften och i vattnet. Det är fortfarande puls och många människor i omlopp, men inte lika mycket som månaderna innan. Vi njuter.

Skönt med ett dopp efter maten

Skönt med ett dopp efter maten

Kommentera