Första dagen på nya gymmet – nu jäklar

Det finns lite att välja på

Det finns lite att välja på

När jag inte längre skulle var styrd av arbetstider, ständiga möten och en i största allmänhet inrutad tillvaro trodde jag att jag skulle träna mer än tidigare. Så har det nu inte blivit, vilket stört mig och jag har bestämt mig för att ta tag i saken. Det finns som vanligt ingen annan än mig själv att skylla på och det handlar om att bestämma sig och sedan genomföra. Och nu har jag bestämt mig. Jag har visserligen joggat en del det senaste året och jag använder 7MWC-appen, men något gym har det inte blivit sedan vi flyttade ner. Innan gick jag regelbundet på SATS och på M3 under en period.

En av anledningarna till att den strukturerade träningen uteblivit har varit att jag inte riktigt hittat ett gym i min smak. I början av fö

rra året öppnade dock en sprillans nytt sådant i Juan-les-Pins. Jag gick dit och kollade, men de krävde då att jag som medlem skulle ha ett månadsabonnemang ( likt det t ex SATS har i Sverige). Nu passade inte det mig, eftersom jag tillbringar en del tid i Sverige och är på resa. Jag vill också, när jag är i Antibes, utöva annan typ av motion utomhus. Gymmet är för mig ett komplement. I början av hösten fick jag via en god vän (tack EB) veta att Fitlane i Juan-les-Pins  ,som gymmet heter, har ändrat sina medlemsregler. Numera går det att köpa typ klippkort. Hurra tänkte jag, äntligen. Kundanpassat!

För några dagar gick vi dit för att kolla förutsättningarna och för att köpa varsitt kort. Ja, till min stora glädje

In action

In action

fick jag med viss förvåning även med Sven-Bertil. Jag har nu förstått att det var tillgången till bastu som var en starkt bidragande orsak till detta nyvaknade intresse för motion. Och det är inget fel med det. Vi har alla våra drivkrafter. I vilket fall visade det sig att vi kunde köpa ett gemensamt kort och ladda det med 10, 20 eller 25 gånger. Vi slog till på 25 för då blev det lite rabatt. Det kortet kostade 399 Euro, vilket blir ca 150 SEK per gång. Ett helt ok pris för allt som ingår. Nu håller vi tummarna för att firman inte går i konkurs.

Igår var vi där och tränade för första gången. Extra roligt att gå tillsammans faktiskt. Det har aldrig hänt i Sverige. Väl inne på anläggningen, som är stor, modern och mycket fräsch, finns det mycket att välja på. De har hur många maskiner som helst och de erbjuder också olika pass under från morgon till kväll. En stor fördel med att kunna styra sin egen tid är möjligheten att välja motionstillfälle och inte alltid behöva trängas med alla som precis slutat sina jobb för dagen.

Interiörbild från duschrummet

Interiörbild från duschrummet

Denna första träningsdag kastade jag min i alla fall över ett löpband, som var det mest avancerade jag upplevt. Det fanns till och med en inbyggd fläkt som spurtade luft medan jag sprang. En riktig höjdare. Medan jag pinnade på där på bandet formulerade jag också några mål för mig själv. Jag vet att jag tappat lite tempo i löpningen och bandet ger fantastiska möjligheter till intervallträning, något som jag aldrig lyckas genomföra på mina vanliga löprundor. En bonuseffekt av att springa på band är att det går att kombinera med att titta på fransk TV. Jag som behöver alla tillfällen att banka in det franska språket såg genast en ny möjlighet. Nästa utmaning, som jag ser fram emot är att delta i något pass.

Fitlane är en kedja/koncept som finns på åtta ställen på Rivieran. Gymmet i Juan-les-Pins ligger ovanpå det

Välordnat för den som behöver fylla på

Välordnat för den som behöver fylla på

nybyggda kongresscentret. Väl placerat och lättillgängligt. Från oss är det max femton minuters gångväg. På torsdag har vi anmält oss till en introduktion och det ska bli intressant.

Uppbyggnaden av anläggningen är gansk lik den som är i stora svenska gym och jag har hittills funnit två skillnader. Den ena är att man går in med ytterskor hela vägen till sitt skåp. I Frankrike finns överlag en annan syn på att ta av sig skorna.  Den andra olikheten är att man duschar individuellt i en låst kabin. Jag vet inte vad det beror på, men det kanske jag kommer på. Olika länder har olika seder och bruk och jag börjar lära mig att det inte är Sverige som är norm i alla lägen. En bra och nyttig insikt.

Kommentera