Jag har upptäckt ännu en bra kvarterskrog i Antibes

Utanför restaurangen - på väg hem efter en härlig måltid

Utanför restaurangen – på väg hem efter en härlig måltid

Antibes har ett stort utbud av restauranger. Jag har besökt många, men långt ifrån alla. Det är också lätt att gå i gamla fotspår och ständigt återvända till det som är bekant och säkert. Jag erkänner gärna att vi är stamgäster på några ställen som vi verkligen gillar. Ska vi gå ut och äta i kväll? – så lyder frågan ibland. Inte alltför sällan blir då svaret ja och ofta slutar det med att vi går till en gammal ”trotjänare”. Nu har vi bestämt oss för att börja det nya året med att prova lite nytt.

En språkövning att börja måltiden med

’ En språkövning att börja måltiden med

På den lilla mysiga gatan James Close i gamla stan i Antibes ligger många restauranger av varierande kvalitet. Några har funnits länge men då och då dyker det upp någonting nytt. Ibland handlar det om ägarbyte och ibland kan det etableras en helt ny restaurang. Jag är fascinerad över hur många små krogar som lyckas överleva trots att antalet besökare måste variera kraftigt över året. Nu är ju Antibes

aldrig dött. Det är alltid liv och rörelse även om det givetvis är högre tryck under sommarsäsongen.

Under nyårshelgen fick vi ett tips om en ny restaurang av några goda vänner.

Mumsig förrätt

Mumsig förrätt

Ny och ny förresten. Den öppnade i augusti 2013. Det är vi som inte hänger med i svängarna. Restaurangen ägs av två kvinnor som ursprungligen kommer från Belgien. Två riktiga eldsjälar som driver denna lilla kvarterskrog som endast har plats för 14 gäster. Det gäller därför att alltid boka bord.

Kreativt tillagad kyckling

Kreativt tillagad kyckling

När vi kommer in i den lilla restaurangen blir vi hänvisade till vårt bord och där går det bra att läsa ett antal matrelaterade citat som pryder tabletten, vilket blir en bra språkövning. Längst in i lokalen ligger det öppna köket och det går därför att se allt vad som försiggår därinne. Det är rent och snyggt och alla rätter tillagas omsorgsfullt av restaurangens chef, Aline. Köket är modernt och kreativt och baseras på lokala råvaror. Allt är mycket smakfullt upplagt, vilken framgår av bilderna.

Undrar ni vilken kvarterskrog jag skriver om? Nej, jag har inte glömt att berätta men vill hålla er lite på halstret. Den heter Le Carnet de Bord. Jag har inte hittat någon hemsida men hänvisar den som vill veta mer till Tripadvisor m fl sajter. Där kan ni även ta del av många fina bilder som olika gäster har publicerat.

Det gick även att få en rejäl köttbit

Det gick även att få en rejäl köttbit

Medan vi väntar på maten bjuds vi på tapenade, vilket ju inte är särskilt ovanligt. Det ovanliga här var att den serverades i en konservburk, vilket var en trevlig detalj. När det var dags för förrätt fick jag en helt fantastisk anklever och framförallt utmärkte sig tillbehören. Vi var fyra i vårt sällskap och vi hade valt lite olika varmrätter. Jag fastnade för en kyckling som även den var mycket välkomponerad. Några avslutade med en läcker café gourmand.

Jag gillar verkligen små omsorgsfullt skötta restauranger som drivs av kärlek till matkonsten och till råvarorna. Priserna ligger i någon jag skulle kalla ”medelsegmentet”.

Dessert för den som så önskar

Dessert för den som så önskar

Inte superbilligt, men definitivt prisvärt. Enligt min uppfattning är det värt att betala för ”det lilla extra”. Och det här är så långt ifrån en turistfälla du kan komma. Den här lilla pärlan i Antibes vill jag verkligen rekommendera och hoppas  att den kommer att bestå i många år.

Kommentera