Barnbarn på Rivieran

Spännande med alla fiskar

Spännande med alla fiskar

Med ett antal barnbarn och föräldralediga barn följer en hel del besök, vilket är fantastiskt roligt. Den senaste veckan har vi varit fyra generationer, vilket är extra trevligt. Det är sonen Magnus, barnbarnet Greta och mamma Margareta som varit på besök. Om ett par veckor kommer nästa familj. De i min bekantskapskrets som försökt oroa mig för att jag genom att flytta skulle tappa kontakten med min nära anhöriga kan känna sig lugna. Alla vill komma hit, särskilt nu när det är vår.

Jag har haft visst utbyte med andra mor/farföräldrar om vad vi ska hitta på med de små liven när

Vackra eller hur?

Vackra eller hur?

de kommer. Min grundinställning är att det finns mycket, ganska enkla saker, att

göra i närområdet. Detta har bekräftats genom det senaste besöket. Ibland kan det dock vara trevligt att göra en utflykt, för att upptäcka något nytt och få lite inspiration. I söndags åkte vi därför till Monaco för att besöka Akvariet http://www.oceano.mc . Utan barnbarn hade vi förmodligen inte genomfört just det besöket, men nu blev det av. Jag är ingen stor fantast av fiskar (jo som mat såklart) men det här var faktiskt intressant. Själva huvudakvariet var gigantiskt stort och tillsammans med ett antal mindre varianter inrymmer de ca 6000 arter. Allt ifrån hajar till små färgglada saker som

Tittut

Tittut

simmade runt. Vi fick också se en hel del fula fiskar liksom många utomordentligt vackra. Det jag fascinerades mest av var faktiskt färgprakten. Så många vackra färgkombinationer har jag sällan skådat på en och samma gång. Vilken inspiration för den som arbetar med tex mode eller inredning.

När vi ändå var i trakten passade vi på att besöka kyrkan där Furst Rainier och Grace Kelly gifte sig för snart sextio år sedan. By the way kan jag passa på att göra lite reklam för filmen om deras liv. En film som innehåller vackra miljöer en hel del intressant historia och en storspelande Nicole Kidman. Jag har inte varit så mycket i Monaco, men det här besöket gav mersmak. Här finns mycket mer att upptäcka och många trevliga restauranger. Jag återkommer efter nästa besök, vilket sannolikt blir via en båttur från Juan-les-pins, inom en ganska snar framtid.

Nu återgår jag till Greta, barnbarnet alltså. Hon är drygt 15 månader och gillar att upptäcka

En vacker lekplats

En vacker lekplats

världen. Det gör hon helst genom att röra sig på egen hand. Att åka vagn är ett nödvändigt ont. Som tur är så har vi nära till trevliga vardagsnöjen. Vad sägs om att gå ner till bageriet och köpa en pinfärsk croissant att smaska på till frukost, inte så dumt tyckte Greta. Där vi bor har vi också nära till havet och en trevlig strandpromenad. Där tillbringade hon en hel del tid. Något bad blev det dock inte den här gången. Det stod hennes far för.

I vår närhet har vi också en trevlig lekpark i ett fantastiskt läge nära vattnet. Här var det inga problem att stanna långa stunder, och det fanns mycket kul att upptäcka. Inte minst alla andra barn från olika länder. Det pratas franska, engelska och italienska så miljön är ganska internationell. Lekparkerna här är mycket välordnade. De är alltid inhängande och hålls rena och fräscha.

En dag tog vi ut svängarna lite och åkte det lilla tåget till Juan-les-Pins. Det är en liten mysig resa som aldrig skulle bli av utan sällskap av barn. Under färden spelas Louis Armstrong och en inspelad guideröst berättar om Antibes historia. I Juan åt vi lunch innan tåget tog oss tillbaka till Antibes.

Något som definitivt aldrig skulle bli av utan barn är att åka karusell. I Antibes har vi en riktigt fin gammal variant. Här går det att

Att åka karusell - best of

Att åka karusell – best of

rida på hästar  åka bil eller varför inte flygplan. Vilken tur att jag har barnbarn. Det hade sett fånigt ut att åka ensam. Om ett par veckor kommer det alltså fler barn och då blir det åka av igen. Det gäller att ha barnasinnet kvar.

 

 

 

 

4 thoughts on “Barnbarn på Rivieran

  1. Vilka härliga bilder! Förstår att Greta haft en fantastisk vecka med mycket roliga upplevelser. Det är en jättehärlig liten tjej som är väldigt vaken och nyfiken på sin omgivning. Nu håller vi tummarna och hoppas att värmen håller i sig, eftersom vi flyger till Marseille om 1,5 vecka för den årliga cykelsemestern. Denna gång cyklar vi från Avignon till Cassis. Ett välbehövligt avbrott efter en mycket intensiv arbetsperiod för min del. Ni får ha en fortsatt härlig vår!

    • Det har varit jättemysigt att ha Greta här hos oss. Hon är verkligen pigg, glad, charmig och nyfiken.
      Vi hoppas att ni får en riktigt skön cykelsemester och att vädret fortsätter att vara fint.

Kommentera