Det ultimata hotellet – ett ”kinderägg” i Krakow

Fasaden

Fasaden

Jag tänker backa filmen lite och återvända till vår resa genom de östra delarna av Europa. Även om vi tyckte att vi hade rejält med tid så hann vi inte på långa vägar med så mycket som vi önskat. Att jag aldrig lär mig – säger den sanne tidsoptimisten. I vilket fall hann vi denna gång ”nosa på” Krakow. Eftersom vi hade bestämt oss för att besöka Auschwitz (läs tidigare inlägg) under denna resa så blev vistelsen i Krakow alldeles för kort. Det enda vi hann med var ett kort besök på det stora torget i den gamla stadskärnan. Där lyckades jag köpa ett par skor och vi hann ta en fika i solen. Väl medvetna om att vi skulle missa all spännande kultur i staden återvände vi till vårt hotell. Vi kommer garanterat att återkomma och då ska vi ge området mer tid. En annan sak är också säker – vi kommer att återkomma till samma hotell. Och nu ska jag ägna en stund åt att berätta om Hotel Metropolitan . Det här är ett riktigt bra hotelltips, kolla in hemsidan som inte ljuger.

Det började med att vi på vägen genom Tyskland började planera våra hotellbesök. Sven-Bertil körde, jag satt bredvid utrustad med en iPad och hade köpt lite surfmängd för att kunna jobba med hotellbokningarna. När jag surfat runt ett tag och korsläst diverse omdömen fastande jag utan att tveka för Hotel Metropolitan. Jag gick in på

Varför inte en drink innan maten - Cosmopolitan i världsklass

Varför inte en drink innan maten – Cosmopolitan i världsklass

olika bokningssajter och på hotellets hemsida och slogs av det entydiga beskedet – hotellet var fullbokat den natt som vi behövde boende i Krakow. Jag ringer och kollar i alla fall tänkte jag och gjorde slag i saken. Och då började min positiva upplevelse av hotellet. Den trevlige man som svarade berättade att de var fullbokade, men skulle eventuellt få en avbokning. Detta skulle konstateras klockan tolv denna dag och mannen i fråga lovade i så fall att ringa tillbaka till mig. Jag lämnade numret till min svenska mobiltelefon, men hade inga som helst förhoppningar om att bli uppringd. Men, döm av min förvåning, han ringde tillbaka en minut i tolv och berättade att rummet blivit ledigt. Jag slog givetvis till som en kobra, mejlade mina kontaktuppgifter och kreditkortsnummer. Klappat och klart!

När vi någon dag senare kommer till Krakow fortsätter den positiva känslan. Hotellet, som är ett så kallat Boutique Hotel är beläget i en gammal byggnad men är helt nyrenoverat. Foajen och sällskapsytorna är eleganta, trendiga och stilsäkert inredda. Och personalen som möter oss är trevliga, artiga och serviceinriktade. Det rum som vi lyckats boka är snyggt och fräscht. Sängarna är sköna och badrummet rent och ändamålsenligt. De finns till och med snabb WiFi utan krånglig inloggning.

Läcker inredning, duktig musiker och bra låtar

Läcker inredning, duktig musiker och bra låtar

I samband med incheckningen berättade receptionisten om hotellets restaurang, som heter Fab Fusion . Vi tittade in, men begav oss ut på stan med avsikt att äta på någon restaurang kring torget. När vi satt där och fikade började vi ompröva våra planer – ska vi satsa på hotellrestaurangen trots allt. Den såg ju trevlig ut. Så fick det bli och vi gick tillbaka och bokade bord. Ett av de sista lediga, eftersom även restaurangen är populär. Det visade sig att vi gjort ett

utomordentligt bra val. De serverade den bästa Cosmopolitan jag någonsin druckit, maten var mycket bra och vinet supergott. Under middagen ingick även underhållning av en kille på keyboard, som till och med hade den goda smaken att spela en av mina absoluta favoriter – Sylvia med Focus. Det blev helt enkelt en toppenkväll.

När det sedan, efter en god natts sömn, var dags för frukost blev vi inte heller besvikna. Ett bra mått på en bra frukost är äggröran. Denna var perfekt – gjord på ägg utan en massa tillsatser. Sist men inte minst kommer vi till

En slags selfie i ett försök att visa upp den goda äggröran

En slags selfie i ett försök att visa upp den goda äggröran

priset. Och jag kan gå i god för att vi fick valuta för pengarna. Efter detta besök kan jag konstatera att alla processer fungerat utmärkt och att personalen gjorde allt för att ge bra service. Det som krävs för en bra helhetsupplevelse. Ja, vilket hotell – jag kommer garanterat att återvända.

Kommentera