Hyr en lägenhet i Antibes i sommar

Ett exempel på lägenhet, trevlig utsikt eller hur

Ett exempel på lägenhet, trevlig utsikt eller hur

Huset på bilden ovan, ja hus och hus förresten, är lite knepigt att hyra. Enskilda rum går bra, men det kostar en bomb. I bakgrunden ser du lyxiga Hotel du Cap (som jag skrivit om i tidigare inlägg) där du med fördel kan göra ett besök i baren eller i restaurangen vid vattnet. I förgrunden ser du Christina Quick och Linda Sandborg, som sedan ett drygt år driver företaget Petite Reserve Rental. Dit kan du vända dig om du vill hyra semesterboende i Antibes med omnejd. De har ett bra erbjudande och

perfekt bakgrund.

Jag börjar med att beskriva erbjudandet. Deras affärsidé är att förmedla uthyrning av bostäder, ta hand om skötsel och underhåll,

Bild från  den lilla hamnen - det finns också en som är betydligt större

Bild från den lilla hamnen – det finns också en som är betydligt större

hjälpa till med diverse kringtjänster som t ex städning, ombesörja hämtning och lämning på flygplatsen och genom sitt kontaktnät tillhandahålla service av diverse slag till sina kunder. Kunderna kan vara de som vill hyra, de som vill hyra ut eller de som äger en bostad och behöver service (property management).

Nu till bakgrunden. I tolv år drev Linda och Christina Petite Reserve. Ett charmigt litet rosa hotell intill en av stränderna i Antibes. Hotellet som  är känt för att Evert Taube bodde där i många  år och under långa tider. Under åren som hotellägare skapade Linda och Christina ett stort kontaktnät, inte minst bland svenskar. Men byggde givetvis också upp ett lokalt nätverk. Hösten 2013 valde ägaren av fastigheten att göra något annat av byggnaden. I skrivande stund högst oklart vad. Trist att det står och förfaller tycker jag. I vilket fall upphörde hotellet att existera.

Med sin gedigna erfarenhet av hotellverksamhet bestämde sig Linda och Christina för att ge sig på något nytt och nu är de igång. Tack vare alla upparbetade kontakter har det inte varit svårt att få tag i objekt, eller kunder som vill hyra. Marknadsföringen sker främst genom kontakter och via sociala medier. Jag vill gärna bidra med att sprida informationen till er som läser min blogg.

Linda och Christina, fixiga och trevliga

Linda och Christina, fixiga och trevliga

Det bästa med Linda och Christina är att de är riktiga fixare, som inte bangar för något. Deras inställning är att vara möjlighetsorienterade i alla lägen. För dem är det också viktigt med mötet med människor och trivs med många sociala kontakter. Att sitta på ett kontor och bara administrera är inte deras grej. Ett epitet som de fått här nere är ”femmes à tout faire” – kvinnor som fixar allt (fritt översatt av mig). Du blir glad när du träffar dessa fixiga kvinnor, som jobbar hårt med samtidigt njuter av det härliga livet i Antibes.

Jag måste också passa på att än en gång berätta hur bra det är i Antibes. Just nu är det mycket enkelt. Jag sitter på en solig balkong och tittar på en klarblå himmel. Förutom vädret så finns det saker som är mer specifika. Antibes är något så unikt som en gammal stad vid havet. En stad som präglas av genuin stadskärna med många lokala små butiker, barer och caféer. Här finns nästan inga stora butikskedjor. Restaurangutbudet är stort och de flesta har öppet året om. Staden är verkligen levande under alla årstider. Om du gillar havet så har du gångavstånd var du än befinner dig. Är du i Antibes har du också nära till det mesta, en mil till Cannes och två mil till Nice – för att nämna några exempel. Har du inte egen bil går det utmärkt att åka kommunalt. Både tåg- och bussförbindelser är bra och de är billiga.

Om du tvekar inför vad du ska göra i sommar så vill jag hälsa dig välkommen hit. Och behöver du hjälp att hitta boende så föreslår jag att du kontaktar Petit Reserve Rental.

Kommentera