Barnvakt en hel dag i Antibes

Säker bilresa

Säker bilresa

Det finns fina lekparker i Antibes – denna har till och med havsutsikt

Tur att jag är snabb och någorlunda flexibel. Att ha ansvar för två små barn under en hel dag är som ett rejält motionspass med mångsidig träning. Tyra är drygt två och ett halvt år och ett riktigt kvicksilver.

En croissant sitter aldrig fel

En croissant sitter aldrig fel

Lillasyster Astrid är drygt sju månader och betydligt lugnare. Tack och lov för det.

Det hela började med att vi gav vår svärson i present att få en heldag på vinmässan i Cagne-sur-Mer tillsammans med sin fru, min dotter. I paketet ingick bl a barnpassning, samt skjuts till och från mässan. Ursprungstanken var att både jag och Sven-Bertil skulle vara engagerade, men det blev inte så. Bra kvinna reder sig dock själv.

Det finns fina lekparker i Antibes - denna har till och med havsutsikt

Det finns fina lekparker i Antibes – denna har till och med havsutsikt

Redan strax efter tio var vi på plats utanför mässan. Därifrån körde jag sedan ensam tillbaka till Antibes med två barn i bilen. Givetvis i varsin Britax barnstol. I Antibes väntade Sven-Bertil på att jag skulle köra honom till flygplatsen. Jag tyckte faktiskt att det var en bra lösning. På det sättet kunde jag fördriva en hel timme med barnen fastbältade.

Väl tillbaka igen var det dags för lunch. Det gick bra, men att mata en medan den andra studsar omkring kräver viss simultankapacitet. Efter maten var det dags att gå ut. Då kom nästa prövning eftersom jag inte åker hiss och vi bor på tredje våningen. Jag löste det genom att skicka ner vagnen i hissen och sedna gå nerför trappan med Astrid i famnen och Tyra i handen. Även det funkade.

Vädermässigt var detta den sämsta dagen på flera veckor, men det trotsade vi. Första anhalten blev bageriet och inköp av några croissanter. Nam nam enligt Tyra och vi begav oss till strandpromenaden för att sätta oss på en parkbänk och mumsa lite.  När det var överstökat var det dags för lekparken. Tyra lekte för fullt och Astrid sov i vagnen. Jag hade fullt sjå med att springa runt med vagnen för att inte tappa Tyra ur sikte. Hon är som sagt supersnabb.

Efter en stund började det att regna – vad skulle jag hitta på nu då?

Mormor får skämma bort. En glass sitter aldrig fel.

Mormor får skämma bort. En glass sitter aldrig fel.

Astrid sov gott och jag ville inte gå hem än. Även om det var lite ruggigt ute så skulle det nog funka med en glass. Vi satte oss på en uteservering och glassen slank ner trots vädret. Tyra åt med god aptit och jag insåg att hon inte sovit middag trots art det nu började bli eftermiddag. Vad skulle jag göra åt det nu?

Vi gick hem, återigen proceduren med trappan och hissen. Väl uppe bajsade båda barnen. Medan jag bytte på Astrid sprang Tyra in i ett rum och stängde dörren. Då kom en skräckbild framför mig – tänk om hon låser in sig. Vilken mardröm det skulle vara. Tack och lov så gjorde hon inte det.

Nu blev det dags för lite mer mat och lek. Vi la pussel, tränade krypning och gjorde övningar på paddan. Jag vet inte riktigt hur jag ska förhålla mig till att små barn använder iPad eller motsvarande. Men i denna stund bestämde jag mig för att det är en utmärkt företeelse. I det lite längre perspektivet skulle jag säga att de bör användas någorlunda restriktivt.

När klockan var drygt fem ringde telefonen. Nu började det bli dags att hämta föräldrarna. Jag bytte och klädde på barnen. en procedur som  tar en stund för en som visserligen är trebarnsmor, men lite ringrostig. Ner för trapporna och in i bilen. Efter någon minut sov Tyra, som inte vilat under hela dagen. Någon stund senare sov även Astrid. Väl framme vid mässan sov båda stenhårt. De glada och nöjda föräldrarna klev in i bilen och vi begav oss hem.

Nu kände jag att hungern började komma. Jag hade i princip glömt bort att äta under dagen. Nu förstår jag varför jag var som smalast när jag precis hade fått mina första två barn. Pizza – jag säger bara pizza. Det var jag rejält sugen på nu. Mitt ansvar hade övergått till föräldrarna och jag hade inte lust och ork att laga mat.

Tyra som sovit sen middag var givetvis pigg och ville också äta pizza. Jag förstår henne. Den var jättegod. Efter denna heldag somnade jag som en stock. Både jag och barnen hade överlevt dagen helskinnade.

 

 

 

 

2 thoughts on “Barnvakt en hel dag i Antibes

  1. Viken kul presentide’, måste ha varit uppskattad av föräldrarna! Vi har två fullpackade bilar som nu ska köras upp till Magnus,Erica och Greta . Ska bli roligt att se deras nya hus. Vi upptäckte också när de senast var på besök att Greta blivit väldigt snabb och att trappan var jättespännande. Visst är man lite ringrostig och inte fullt så snabb, så lite träning över en helg är aldrig fel.

    • Ja,det blev en lyckad present. Kul att ni åker upp till Vallentuna och det nya huset. Och det är alltid roligt att träffa Greta. Hon har också blivit mer rörlig och påhittig.

Kommentera