Tid för njutning

imageJag har vid olika tillfällen skrivit om årstiderna på Rivieran. Då och då får jag också frågan om vilken som är bäst. Det bästa svaret är egentligen alltid – just nu. Alla månader och säsonger har sin tjusning och skulle jag välja bort någon tid skulle det vara november. Just nu är det slutet av december. En månad som vädermässigt varit strålande fin. Soligt, vindstilla och hög klar luft.

Just nu pågår det också förberedelser inför nyårsafton och det gillar imagejag särskilt mycket. Atmosfären från julfirandet finns kvar men med börjar bli färre tomtar och mer feststämning. Det fullständigt kryllar av läckerheter i alla butiker och det är oemotståndligt att vandra runt i gamla stan i Antibes. Idag gick jag till min favoritslaktare och köpte en lammstek från Sisteron, som ska avnjutas på nyårsafton.

Skaldjur och champagne är också något som är utmärkande för nyårsfirandet härnere. I alla livsmedelsbutiker, fiskaffärer och skaldjursrestauranger har de bullat upp mängder av ostronlådor. Det är ostron av diverse storlekar och kvaliteter. En annan intressant företeelse just nu är utbudet av champagne som fullständigt exploderar. Helgen till ära erbjuds denna dryck på många håll till sympatiskt rabatterade priser.

imageNär vi inte handlar på marknaden eller i våra lokala specialaffärer, vilket vi ofta gör, åker vi till ett närbeläget Casino (som en större ICA-butik). Idag var vi där och fångades verkligen av nyårsstämningen. De bilder som finns i inlägget med kommer därifrån. Tänk den dagen när vi på ICA Maxi möts av ett akvarium med levande humrar, ostron i stora lass och erbjudande om att köpa två flaskor champagne och betala för en. Vi har firat nyår i Antibes i många år och varje gång förstår jag varför. Det är extra trevligt här precis just nu.

Själva nyårsafton ska vi fira tillsammans med goda vänner och på imagenyårsdagen erbjuds ett traditionsenligt kollektivt dopp i havet nära oss. Jag har hittills varit för feg för att ge mig på detta men hade tänkt – i år ska det bli av. Men nu blir det inte så, en förkylning har satt käppar i hjulet. Det är ingen undanflykt bara en förklaring. Jag kommer istället att tillhöra supporterskaran den här gången och nästa år ska jag banne mig springa ner i vattnet tillsammans med övriga entusiaster.

imageNu väntar snart ett nytt spännande år som jag ser mycket fram emot. Den största händelsen som jag längtar till är att bli farmor igen. Det blir mitt fjärde barnbarn och jag känner mig så lyckligt lottad. En annan händelse, en förlossning av annan karaktär, är att jag tillsammans med en kollega kommer att ge ut en bok. (Det är en anledning till att blogginläggen kommer mer sparsamt.) Mer information kommer längre fram. Jag kommer också att fortsätta att blogga om livet på Rivieran och annat smått och gott.

Nu vill jag önska dig ett riktigt Gott Nytt År.

 

 

One thought on “Tid för njutning

Kommentera