En bokhylla mot fjorton flaskor öl

Det här inlägget handlar om tillfälligheter som skapar möjligheter. I

Pretty Nice

Pretty Nice

julas kom vår svärson hem med några flaskor färsköl, bryggt på ett litet lokalt så kallat microbryggeri. Jag har inget starkt personligt intresse i öl, men tycker att det är roligt och spännande med trenden kring lokalproduktion. I min omgivning finns ett antal personer som verkligen uppskattar god öl och det är något som förenar dem. Och vi andra som hellre tar ett glas vin, gör det gärna tillsammans med öldrickarna. Det öl som nu är aktuellt heter Lou Soulèu.  Men nu släpper jag ölen för en stund för att berätta om en bokhylla.

Numera är detta Davids bokhylla

Numera är detta Davids bokhylla

När vi köpte lägenheten i Antibes var den utrustad med en bokhylla. Och inte vilken bokhylla som helst, detta var en gigant som i princip var platsbyggd. Den har fyllt sin funktion, men nu var det dags att byta utformningen av rummet – bokhyllan blev till salu. Jag valde att lägga ut den på en Facebookgrupp, som heter  ”Antibes Buy it, Sell it, Rent it”. Bokhyllan var gratis mot nedmontering och hämtning, och svaren kom snabbt. Allra snabbast var en spansk kille och han skulle bli den lycklige ägaren av denna möbel. Innan jag lämnade ut våra skarpa kontaktuppgifter valde jag dock att googla lite på honom. Förutom att han verkade ha en avundsvärd IT-kompetens var han också vd för ett bryggeri, nämligen Lou Soulèu. Vilket sammanträffande.

Denna person visade sig dessutom vara utomordentligt trevlig och sympatisk och det var ett sant nöje att ge honom bokhyllan. Han fick dock slita för det

var ingen enkel pjäs att baxa hem. Det tog två kvällar att genomföra projektet. Första kvällen fick han med sig hälften och vi fick ett par öl att prova. Riktigt god lager tycker även jag. Andra kvällen hade han med sig en vän och då fick vi ytterligare tolv flaskor och en liten pratstund.

David, som han heter, kom till Sofia Antipolis för ett par år sedan och började arbeta som ingenjör. Efter en tid mötte han, via gemensamma vänner, ett par killar från Canada respektive New York. En av dem hade en kontakt med ett bryggeri och ville starta ett samarbete. Det resulterade i Lou Soulèu som är ett litet bryggeri nära Menton.

och Pretty Nice

och Pretty Nice

Det här är ungdomar som tror på en idé och har en tydlig strategi om hur de tänker vinna marknaden. De tjänar i dagsläget mindre pengar än om de hade fortsatt sina utstakade karriärer. Ölet är gott och de har en plan för hur de ska komma in i de stora varuhuskedjorna med sina produkter. Vi önskar dem all lycka och framgång – och vi tror på dem.

Sensmoralen i detta inlägg är – du vet aldrig var möjligheterna finns. Och tillfälligheter är ibland öppnare för nya idéer. Jag tänker alltså inte starta ett bryggeri, men jag ser öppningar till intressanta aktiviteter, som ölprovning och kanske lite svensk import, vi får se. I vilket fall, vi fick en trevlig bekantskap med ambitioner, ett gott öl och en bokhylla som kom till nytta.

 

2 thoughts on “En bokhylla mot fjorton flaskor öl

  1. Hej Gunilla! Ett lite sent gratis på födelsedagen. Jag har ju tagit en liten fb-detox och finner en stor ro i det, så jag passar på att gratulera dig via din blogg. Kul inlägg om bokhyllan och öl, ja, man vet aldrig var möjligheterna dyker upp. Små till synes tillfälliga händelser som plötsligt öppnar en dörr till något nytt och spännande. En annan sådan händelse är när vi på cykel/bilresa under jul passerar en liten bergsby strax norr om Nerja i Andalusien och känner att här är den – platsen vi passivt letat efter under många års resande runt Medelhavet. Här ska vi bo. Så nästa vecka blir vi glada ägare till ett vitkalkat Townhouse. Jag får berätta mer när vi ses. Kram Eva

Kommentera