En av de bästa i Antibes just nu

imageEn riktigt bra restaurang www.lacafetierefelee.com ligger inklämd i skymundan på en liten gata i gamla stan i Antibes. Du snubblar inte på den när du är ute och promenerar och letar matställe. Och skulle du råka göra det är sannolikheten stor att de inte har några lediga bord. Det här är ett ställe där det nästan alltid är nödvändigt att boka i förväg. De planerar in sina gäster på olika tider för att klara av serveringen, som alltid är bra och personlig. Jag tycker att det just nu är en av de bästa i Antibes. De betraktar sig själva som ”la cuisine fusion”, dvs ett kök där de blandar smaker från olika länder och kulturer. På den här restaurangen blandar de framförallt franskt med asiatiskt, en perfekt kombination.

På menyn finns många spännande rätter. Jag är en ganska tråkig imageperson som när jag verkligen gillar något gärna väljer samma rätt flera gånger i rad. I det här faller har jag fastnat för deras tonfisk som är ”one of a kind” – helt oemotståndlig. Den serveras med bl.a en krämig risotto. Ni ser den på bilden högst upp. Ja, ni förstår nog vad jag menar. Den är perfekt tillagad med goda tillbehör. La cafetiere felee serverar också utmärkt wok och de har också färdigkomponerade menyer. Allt är gott. Vinlistan är också bra och de är duktiga på att föreslå det som verkligen passar till maten.

Prismässigt ligger den här restaurangen lite i det övre segmentet, men det är inte för dyrt. Här får du värde för pengarna.

För den som gillar att äta utomhus är detta inget alternativ. Vi tycker därför att det är ett perfekt ställe under alla delar av året utom sommaren då vi gärna passar på att njuta av de ljumma kvällarna.

2 thoughts on “En av de bästa i Antibes just nu

  1. Hej Gunilla. Tack för tipset. Vi letar alltid efter bra restauranger i Antibes och har väl provat ett 50-tal genom åren. Vi kommer definitivt pröva den i påsk när vi kommer nästa gång (om vi kan vänta så länge). Vår favorit var länge Bistro44 på Albert 1:er, men sedan de bytte ägare i år så har fokus flyttat. Vill därför ge dig/er ett tips på en restaurang som vi verkligen rekommendera. Det är Le Petit Cageot, vilken ligger på Rue du Docteur Rostan, och som blev tipsade om av vår l’encadreuse (fantastiskt skicklig) på Rue de Fersen. För övrigt läste jag lite om era planer att flytta till Antibes, som ni sedan genomförde, vilket också vi har tänkt göra om något år. Bästa hälsningar Peter Livijn

    • Hej Peter, roligt att du läser det jag skriver och att du också delar med dig. Vi har inte provat Bistro 44 sedan de bytte ägare. Vi gillade också den som den var innan, men den ska snart få en chans. Ditt tips Le Petit Cageot låter spännande. Den provar vi inom kort. Hälsningar från ett Antibes som bjuder på klarblå himmel. Gunilla

Kommentera