Upptäck Djurönäset i sommar

Ett av Sveriges största konferenshotell är en doldis på flera sätt. Det

Jan Johansen underhåller oss.

Jan Johansen underhåller oss.

ligger vackert inbäddat i naturen och syns knappt, varken från land eller från hav. Den stora omvandling som verksamheten genomgått de senaste åren är också något som inte alla känner till. Nu är det dags att upptäcka denna pärla i hjärtat av Stockholms skärgård. Jag är stolt över att ha varit med och bidragit till Djurönäsets utveckling och jag är glad för att jag då och då har möjlighet att komma på besök som privatgäst. Låt mig göra en kort tillbakablick så att ni förstår vad jag menar.

Ny altan utanför Seregården

Ny altan utanför Seregården

Djurönäset byggdes 1979 som en konferensanläggning för kurser, möten och utbildningar. Det var PTK som var initiativtagare och verksamheten drivs i stiftelseform (PTK:s utbildningsstiftelse). År 2008 blev jag tillfrågad om att gå in i styrelsen som extern representant från näringslivet. Jag tackade jag och det har jag aldrig ångrat. Under åren har denna anläggning kommit att bli en slags baby för mig och för övriga som deltagit på omvandlingsresan.
Idag är Djurönäset långt ifrån bara ett konferenshotell. Det är en plats för många typer av möten. Anläggningen är uppbyggd kring en huvudbyggnad och ett antal mindre hus avsedda för konferens, boende, fester mm. Smart konstruerat av de som tänkte till på sjuttiotalet. Potentialen och alternativen är många. Förutom att Djurönäset är perfekt för professionella möten under veckorna så är det idag ett ställe för rekreation och fest på helgerna och under sommaren.

Kvällssol vid Sjöboden

Kvällssol vid Sjöboden

Under sommaren händer det mycket på Djurönäset. En av de stora attraktionerna är härliga Sjöboden. En sommarkrog i västerläge med båthamn och bara några hundra meter från busshållplatsen. För många Värmdöbor är det dessutom cykelavstånd. Flera gånger i veckan kommer populära artister på besök och underhåller gästerna med glad musik. Förra veckan var vi där och lyssnade på Jan Johansen. Det blev en riktig ”feel good” kväll. Vem kan motstå att tralla med i ”Se på mig” eller sjunga ut i ett mellopotpurri. Vi rycktes i alla fall med av den goda stämningen. Dessutom hade vi denna kväll vädrets makter på vår sida. Svensk sommar när den är som bäst.

I år händer något extra. Då slår Djurönäset upp dörrarna för


Snart dags för invigning av Folkparken.

Snart dags för invigning av Folkparken.

Folkparken. Vem vill inte passa på att besöka den? Så vitt jag vet byggs det inte så många nya i Sverige. Jag var där för några dagar sedan och kollade in byggnaden och nu är verksamheten i full gång. Ser fram emot att gå dit nästa gång när jag är i Sverige. För mig som är uppväxt i Värmland med små och stora folkparker i min närhet är detta en riktig höjdare. Om en dryg vecka är det Skärgårdsfestival och det är ett tillfälle att upptäcka och få del av allt som Djurönäset har att erbjuda och då har Folkparken en central roll. Jag vill verkligen rekommendera alla som har möjlighet att åka dit. Där erbjuds, underhållning, lekar, god mat och dryck mm. En riktig happening för alla. Kolla in detaljerna på hemsidan.

God mat, trevlig miljö och trevligt sällskap.

God mat, trevlig miljö och trevligt sällskap.

Idag är Djurönäset verkligen en mötesplats med många möjligheter. Där finns ett helt nyöppnat bastulandskap med en tjugofem meter lång pool, behandlingar av diverse slag, vedeldad bastu, badstrand, loungebar, vinotek, restaurang, AW på fredagar under terminerna, julbord, midsommarfirande etc. etc.

Det bästa med allt är den ständiga utvecklingen. Tack vare en engagerad ledning kommer nya förslag ständigt på styrelsens bord och det finns en omfattande plan där måsten av underhållskaraktär varvas med nya

Ny småbåtshamn på gång.

Ny småbåtshamn på gång.

kliv framåt. Ett av de senaste är den pågående utbyggnaden av en båthamn i sydvästra delen av Kanholmsfjärden (nedanför den byggnad som kallas Seregården). Den kommer att innebära nya möjligheter för livet i skärgården. Håll ögonen på den.
Nu har jag efter åtta år lämnat styrelsen, men jag kommer att följa utvecklingen med stort intresse. Jag är övertygade om att vi kommer att få se många spännande utvecklingssteg i takt med tiden och med respekt för det vackra läget i naturen. Mellan skog, himmel och hav.

Kommentera